Je gekozen filters:
Wis alle filters
digitale uitwisseling

Doorpakken met digitaleuitwisseling.nl!

11-10-2022
Kennis delen over gegevensuitwisseling, elkaar inspireren en concrete handvatten bieden: het Kennisplatform digitaleuitwisseling.nl is daar de aangewezen plek voor. Steeds meer mensen weten het platform te vinden: ‘Nu is het tijd om door te pakken en gegevensuitwisseling in de zorg gezamenlijk verder te brengen.’

Gezamenlijk de gegevensuitwisseling in de zorg verder brengen en zo bijdragen aan goede en veilige zorg: met die ambitie werd het Kennisplatform digitaleuitwisseling.nl twee jaar geleden opgericht. Een initiatief van Naar regionale oncologienetwerken in nauwe samenwerking met en inhoudelijke inbreng van Twiin en Registratie aan de bron. “Op digitaleuitwisseling.nl delen mensen hun kennis en kunde met zoveel mogelijk anderen zodat die daar hun voordeel mee kunnen doen en erop voort kunnen bouwen”, zegt communitymanager Iris van Grunsven. “Mensen uit verschillende beroepsgroepen, organisaties en programma’s komen hier samen en leren van elkaar door good practices en praktijkervaringen te delen. Want waarom voor de vijfde keer het wiel uitvinden als een collega misschien wel dé oplossing voor je heeft liggen?”

 

Onafhankelijk platform waar alles samenkomt

Begonnen met een handjevol leden is het platform nu ontmoetingsplek voor een diverse en groeiende community. Van Grunsven: “Uit de vele gesprekken die we hebben gevoerd met partijen en landelijke programma’s die zich bezighouden met verschillende vraagstukken op het gebied van digitale uitwisseling komt heel duidelijk naar voren dat er een grote behoefte is aan een gezamenlijk en onafhankelijk online platform waar informatie vanuit allerlei hoeken samenkomt. Eén plek waar iedereen die zich bezighoudt met digitale uitwisseling kennis kan komen halen en brengen, ongeacht voor welk programma of voor welke organisatie hij of zij werkt en ongeacht de functie die hij of zij vervult.”

“Die plek bieden we met digitaleuitwisseling.nl”, vult Laurens de Groot aan, themamanager Digitale uitwisseling. Hij ziet dat de rol van het platform de komende tijd alleen maar belangrijker wordt: Het Integraal Zorg Akkoord stelt dat elektronische gegevensuitwisseling bijdraagt aan goede en veilige zorg voor de patiënt of cliënt, de werkdruk van zorgverleners verlicht en een essentiële randvoorwaarde is om de andere doelen uit het IZA te behalen. Dat sluit naadloos aan bij wat we met digitaleuitwisseling.nl beogen.” De Groot roept iedereen op die zich met digitale uitwisseling bezighoudt zich te registreren als lid en zijn kennis en kunde te delen: “Nu is het tijd om door te pakken en de gegevensuitwisseling in de zorg gezamenlijk verder te brengen.”

 

Kom jij onze community versterken? Ga direct naar digitaleuitwisseling.nl en meld je aan!