Je gekozen filters:
Wis alle filters

Citrienfonds officieel door

06-05-2019
De vier programma’s van het Citrienfonds - waaronder Naar regionale oncologienetwerken -  hebben officieel het startschot gekregen van het ministerie van VWS om - de komende vier jaar -  door te gaan met het implementeren van de behaalde resultaten uit de afgelopen jaren. Het ministerie heeft hiervoor in totaal 20 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De komende vier jaar staan vier programma’s centraal. Naast Naar regionale oncologienetwerken zijn dat Registratie aan de Bron (hoe kun je zorginformatie in een keer goed vastleggen zodat je het op verschillende manieren kunt hergebruiken), E-health (e-Health vormen om de zorg makkelijker en toegankelijker te maken) en Doen of Laten? (niet-gepaste zorg terug te dringen omdat de meerwaarde ontbreekt).

Helen Mertens, voorzitter van de Regiegroep van het Citrienfonds: “De Citrienfondsprogramma’s gaan de komende jaren nog nadrukkelijker samenwerken met patiënten en met stakeholders buiten het academische veld. Implementeren en opschalen vraagt om een goede samenwerking. Daar gaan we ons de komende vier jaar hard voor maken. Het is belangrijk dat we er niet alleen zijn voor de universitaire centra, maar voor de hele Nederlandse zorg."

Over het Citrienfonds

Het Citrienfonds werkt aan de juiste zorg, met de juiste informatie op de juiste plek. Het Citrienfonds is een initiatief van de NFU en is mede mogelijk gemaakt door ZonMw. Op www.citrienfonds.nl staan alle projecten van het Citrienfonds.