Je gekozen filters:
Wis alle filters
Suzanne Festen

Betere zorg voor oudere patiënten

07-03-2022
Suzanne Festen is internist ouderengeneeskunde (UMCG) en betrokken bij complexe behandelbesluiten en dilemma’s voor oudere patiënten. Voor haar promotie heeft ze onder meer het model Passend behandelplan onderzocht en haar conclusie is dat door het meenemen van de context en de voorkeuren en wensen van patiënten in het behandelplan, de zorg voor oudere kankerpatiënten aanzienlijk kan worden verbeterd.

Het thema Passend behandelplan met bijbehorende handleiding is een van de speerpunten uit het programma Regionale oncologienetwerken. Het model vormt inmiddels de leidraad voor de implementatie van het passend behandelplan voor ten minste één tumorsoort in elke regio van Nederland. Lees hier het interview met Suzanne Festen (eerder gepubliceerd in Qruxx) waarom een passend behandelplan ook juist bij oudere patiënten met kanker ingezet zou moeten worden.

Meer weten? 
De werkgroep Passend behandelplan staat klaar voor iedereen die met het model Passend behandelplan aan de slag gaat. Heb je specifiek vragen voor Suzanne Festen, zij is bereikbaar via s.festen@umcg.nl