Je gekozen filters:
Wis alle filters
Rapport gereed

Alstublieft: Tien implementatielessen

10-03-2020
Regionale oncologienetwerken publiceert een kort en krachtig rapport met de tien implementatielessen van de eerste Citrienfondsperiode.

Wij werkten in de eerste Citrienfondsperiode in tientallen bottom up georganiseerde projecten aan het stimuleren van regionale oncologienetwerken. De aanpak en voortgang van die projecten legden we in uitgebreide procesevaluaties vast, om meer zicht te krijgen op succes- en faalfactoren. Deze procesevaluaties hielpen ons om de projecten gedurende de uitvoering aan te scherpen en bij te sturen. We hebben ze inmiddels ook dankbaar benut bij het vormgeven van nieuwe projecten in de huidige programmaperiode.

We hebben op basis van deze schat aan materiaal nu de tien belangrijkste implementatielessen geformuleerd. Die variëren van succesfactoren die vooral spelen bij implementatie van veranderingen op de ‘werkvloer’, tot lessen die gaan over de inrichting en aanpak van het programma als geheel en randvoorwaarden op het niveau van landelijk beleid. We hopen met dit korte en toegankelijke rapport zo veel mogelijk mensen te ondersteunen die - net als wij - vol goede moed werken aan verandering in de weerbarstige werkelijkheid van de zorg.

Naar het rapport

Heeft u vragen naar aanleiding van dit rapport? Neem dan contact op met dr. Gera Welker, adviseur beleid en implementatie bij het UMCG en implementatiedeskundige van het programma Naar regionale oncologienetwerken, via g.a.welker@umcg.nl.