Je gekozen filters:
Wis alle filters
Transmurale zorgpaden

Aan de slag met transmurale zorgpaden!

18-04-2019
Op 26 maart jl. vond de tweede bijeenkomst met de GE Oncologie Netwerkraad Noord-Holland/Flevoland plaats. Het samenbrengen van verschillende oncologische expertise uit de regio bleek bij de eerste bijeenkomst in de zomer van vorig jaar een dusdanig succes dat is besloten om tweemaal per jaar bijeen te komen met de Netwerkraad.

Tijdens de bijeenkomst is met name gediscussieerd over de uitdagingen rondom het inrichten van het proces voor transmurale zorgpaden, want dát die er moeten komen, daar is men het over eens. Een concreet resultaat van de bijeenkomst is dat er gezamenlijk werk zal worden gemaakt van transmurale zorgpaden. Marc Besselink, chirurg Amsterdam UMC, locatie AMC: “De betrokkenheid bij het optimaliseren van de oncologische zorg in de regio is groot, samen willen we het nóg beter organiseren voor onze patiënten. We hebben er nu voor gekozen om ons in eerste instantie te richten op (het optimaliseren van) transmurale zorgpaden voor ieder tumortype in nauwe samenwerking met reeds bestaande initiatieven.” 

Heeft u vragen of ideeën inzake de Netwerkraad, stel ze aan Stijn van Roessel, promovendus op het project Regionale Oncologienetwerken (s.vanroessel@amsterdamumc.nl